De beschermde Sint-Audomaruskerk, een driebeukige gotische hallenkerk uit de 15 de eeuw, is de blikvanger van de dorpskom. Het ijzerzandsteen in de benedenmuur van dezijgevels en in de westgevel van de middenbeuk zijn elementen die nog verwijzen naar de Romaanse kerk.
De kerk heeft een laatgotisch koor (16° eeuw) dat gerestaureerd werd in 1971-1972. Tot het belangrijkste meubilair behoren de neogotische kansel en de altaren, de kerkmeesterbank, lambrisering, het koorgestoelte, de communiebank en een empire-orgel.
In Beveren treffen we een zeven eeuwen oude Mariaverering aan. Die vindt haar oorsprong in het mirakel van 1232, toen houthakkers plots ontdekten dat er uit één van de neergehakte eiken bloed stroomde. Voor die Onze Lieve Vrouw van het Mirakel groeide een bloeiende verering.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er iedere avond in de week (na het lof) en elke zondag (na de vespers) een ommegang. Naargelang van het seizoen en het weer heeft die rond of in de kerk plaats. Vier Congreganisten dragen het mirakuleuze beeld van O.L.Vrouw. Naast parochianen nemen ook geregeld Belgische en Franse soldaten deel aan deze rondgang.